Artikelen over: Domeinregistratie

Domeinnaam opzeggen / EPP token opvragen

Het kan altijd voorkomen dat het noodzakelijk is om een domeinnaam op te zeggen. Dit kan zijn omdat u hem niet meer nodig hebt of dat u stopt met uw online bedrijf(s) activiteiten.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u graag uw domeinnaam zou willen verhuizen naar een andere registrar. In dit artikel gaan wij in op de manier waarop u de domeinnaam kunt opzeggen en of uw EPP token kunt opvragen om de domeinnaam te verhuizen naar een andere partij.

Domeinnaam opzeggen

Om uw domeinnaam op te zeggen gaat u simpelweg naar de domein detail pagina onder "diensten" -> Domeinen

Vervolgens selecteert u opzeggen. De einddatum van het contract wordt dan opgehaald en per deze dag zal uw domeinnaam worden verwijderd en de facturatie worden stopgezet. U heeft tot deze 1 dag voor de opzeg dag de tijd om de opzegging te annuleren.

Zodra u een opzegging aanvraagt krijgt u een mail met de bevestiging wanneer uw domein daadwerkelijk wordt verwijderd en sturen wij de EPP token ook mee zodat u eventueel de domeinnaam kunt verhuizen naar een andere registrar.

Domeinnaam verhuizen

Het proces om de domeinnaam te verhuizen is eigenlijk hetzelfde als het opzeggen van uw domein. Zodra u een opzegging gedaan heeft krijgt u van ons de EPP token opgestuurd in de mail. Op de dag van opzegging wordt de facturatie stopgezet en de domeinnaam opgezegd bij de registrar tenzij deze al is verhuisd door u. Dan doen wij verder niks natuurlijk.

Bijgewerkt op: 27/02/2023