Leuk dat je een domeinnaam wilt registeren bij ons. Bij ons gaat dit gemakkelijk via ons geautomatiseerde systeem. Maar voordat we hier verder op ingaan, gaan we jou eerst kort uitleggen wat een domeinnaam is.

Een domeinnaam is het adres waarmee een website van een bedrijf, persoon of stichting zichtbaar is op het internet. Het is jouw eigen online adres op het grote internet waarmee mensen makkelijk jouw website kunnen bekijken en onthouden op het internet.

Hoe zit dit technisch: Een domeinnaam is een koppeling die makkelijk te onthouden is aan een IP adres van een server op het internet. Elke server beschikt namelijk over zijn eigen unieke IP adres, alleen is het voor te stellen dat je 123.456.789.001 bijvoorbeeld niet makkelijk kunt onthouden. Als we hier een domeinnaam aan koppelen, bijvoorbeeld jouwwebsite.nl is dit een stuk makkelijker te onthouden en bezoeken dan via het IP adres van de server waar jouw website op staat.

Wat is de looptijd van een domeinnaam?
De looptijd van een domeinnaam is altijd een vaste periode van 1 jaar. Je betaald een domeinnaam dan ook altijd jaarlijks. De vermelde prijzen hebben ook altijd betrekking op deze periode.

Wat kan ik met een domeinnaam?
De looptijd van een domeinnaam is altijd een vaste periode van 1 jaar. Je betaald een domeinnaam dan ook altijd jaarlijks. De vermelde prijzen hebben ook altijd betrekking op deze periode.

Hoe leg ik een domeinnaam vast?
Een domeinnaam vastleggen kan via ons registratie systeem wat te vinden is op
https://www.pcpatrol.nl/domeinnaam.
Op deze pagina zie je een invulveld met daaronder een controleer knop. In dit veld vul je de gewenste domeinnaam in. Dit kan bijvoorbeeld zijn 'jouwwebsite.nl". Als je vervolgens op de controleer knop drukt, wordt je doorgestuurd naar ons bestel process wat aan zal geven of dat de domeinnaam vrij of bezet zal zijn.

Als je eenmaal in dit formulier zit, volg je de stappen die hierin worden aangegeven en ons systeem zal na het plaatsen van de bestelling automatisch jouw dominnaam vastleggen.