Bij ieder hosting pakket op onze platformen is het mogelijk om een e-mail adres in te stellen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet.

E-mail aanmaken PLESK.

Aangezien we de meest recente versie van PLESK draaien, ziet ieder startscherm er uit zoals in bovenstaande afbeelding.
Om binnen de PLESK omgeving en e-mail adres aan te maken volg je de volgende stappen.

Klik op Mail -> Mailaccounts
Klik op E-mailadres aanmaken.
Vul hier een e-mailadres, extern e-mailadres en wachtwoord in.
Klik op OK om de instellingen op te slaan.

Je e-mail adres is nu aangemaakt en te benaderen via de webmail. (webmail.domeinnaam.nl).

E-mail aanmaken DirectAdmin.

Een e-mail adres aanmaken in DirectAdmin gaat als volgt:

Ga naar "E-Mail Accounts".
Klik op "Create mail account"
Vul hier jouw gewenste mail adres en wachtwoord in.
Klik op "create".

Jouw e-mailadres is nu aangemaakt en te benadern via de webmail. (domeinnaam.nl/roundcube).