Artikelen over: Artikelen en how to's

Hoe je het WordPress-geheugenlimiet kunt verhogen

Het WordPress Content Management Systeem (CMS) is wereldwijd populair vanwege zijn flexibiliteit en gebruiksgemak. Of je nu een eenvoudige blog of een complexe website beheert, WordPress kan aan je behoeften voldoen. Maar soms loop je tegen problemen aan, zoals het overschrijden van het geheugenlimiet. Dit kan gebeuren als je veel plugins gebruikt of als je website veel complexe processen uitvoert. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je het WordPress-geheugenlimiet kunt verhogen om deze problemen te verhelpen.

Waarom is het verhogen van het geheugenlimiet belangrijk?
Het geheugenlimiet van WordPress is een beperking die is ingesteld om te voorkomen dat je server overbelast raakt door te veel processen tegelijkertijd uit te voeren. Als je website te veel geheugen gebruikt, kan dit leiden tot trage laadtijden, fouten en zelfs een niet-reagerende website. Het verhogen van het geheugenlimiet kan helpen om deze problemen op te lossen en je website soepeler te laten draaien.

Stap 1: Controleer je huidige geheugenlimiet
Voordat je het geheugenlimiet verhoogt, is het belangrijk om te weten wat je huidige limiet is. Je kunt dit controleren door de "Gezondheid van de site" te bekijken in je WordPress-beheerdersdashboard. Ga naar "Werkbalk" > "Sitegezondheid" en zoek naar het gedeelte "Server". Hier vind je informatie over je huidige geheugenlimiet.

Stap 2: Bewerk je wp-config.php-bestand
Om het geheugenlimiet te verhogen, moet je toegang hebben tot de bestanden van je WordPress-installatie. Dit kun je doen via een FTP-client of het bestandsbeheersysteem van je hostingprovider. Volg deze stappen:

Maak een back-up van je wp-config.php-bestand voordat je wijzigingen aanbrengt, voor het geval er iets misgaat.

Zoek het wp-config.php-bestand in de hoofdmap van je WordPress-installatie.

Voeg de volgende regel code toe aan het wp-config.php-bestand, net boven de regel die begint met /* That's all, stop editing! Happy blogging. */:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');


Hiermee wordt het geheugenlimiet verhoogd naar 256 megabytes. Je kunt dit getal aanpassen afhankelijk van je behoeften, maar 256M is meestal voldoende voor de meeste WordPress-websites.

Sla het wp-config.php-bestand op en upload het terug naar de server als je een FTP-client gebruikt.

Stap 3: Controleer of de wijzigingen zijn doorgevoerd
Om te controleren of de wijzigingen zijn doorgevoerd, kun je teruggaan naar de "Gezondheid van de site" in je WordPress-beheerdersdashboard. Als alles goed is gegaan, zou je moeten zien dat het geheugenlimiet is verhoogd naar het door jou ingestelde niveau.

Stap 4: Test je website
Het is belangrijk om je website te testen nadat je het geheugenlimiet hebt verhoogd om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt. Controleer of er geen fouten optreden en dat je website snel laadt. Als je nog steeds problemen ondervindt, kan het zijn dat je hostingprovider beperkingen oplegt, en in dat geval moet je contact met hen opnemen voor verdere ondersteuning.

Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om het geheugenlimiet van je WordPress-website met succes te verhogen. Dit kan helpen om problemen met de prestaties van je website op te lossen en ervoor te zorgen dat je website soepel blijft draaien, zelfs als je veel plugins en complexe functies gebruikt. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken van je website voordat je belangrijke wijzigingen aanbrengt om verlies van gegevens te voorkomen.

Bijgewerkt op: 28/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!