Artikelen over: Administratie

Hoe kan ik twee-factor authenticatie (2fa) inschakelen?

Twee-factor authenticatie, ook wel bekend als two-step verificatie of two-factor authenticatie, is een veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat alleen bevoegde personen toegang krijgen tot een account of systeem. Bij twee-factor authenticatie wordt naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een andere vorm van identificatie gebruikt, zoals een verificatiecode die naar je telefoon wordt gestuurd of een vingerafdrukscanner. Dit zorgt ervoor dat zelfs als iemand je wachtwoord zou weten te achterhalen, ze nog steeds niet toegang zouden hebben tot je account. Twee-factor authenticatie is dus een effectieve manier om je account te beveiligen tegen hackers en andere ongewenste toegang.

Hoe activeer ik 2fa ?

Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het klanten paneel.

Nadat u bent ingelogd klikt u links op het tabje security en kiest u vervolgens voor het tabje Multi-factor Auth
Hier komt u nu in het scherm waar u 2fa kunt activeren. Dit doet u door op Google Authenticator te klikken en het proces te doorlopen.

Bijgewerkt op: 11/10/2023