Artikelen over: Artikelen en how to's

Hoe voorkom je dat je e-mail in de spammap belandt: Tips voor e-mailinhoud en het toevoegen van e-mailadressen aan je contactenlijst

In de wereld van digitale communicatie is e-mail nog steeds een van de meest gebruikte en effectieve communicatiemiddelen. Het is echter frustrerend om te ontdekken dat je belangrijke e-mails in de spammap van de ontvanger belanden. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat dit gebeurt. In dit artikel zullen we ons richten op twee belangrijke aspecten: de inhoud van de e-mail en het toevoegen van e-mailadressen aan je contactenlijst.

De Inhoud van de E-mail


1. Vermijd verdachte woorden en zinsdelen
Spamfilters worden steeds geavanceerder en scannen e-mails op verdachte woorden en zinsdelen. Probeer het gebruik van woorden en uitdrukkingen die vaak met spam geassocieerd worden, te vermijden. Deze omvatten onder andere aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, medische wondermiddelen en financiële oplichting.

2. Zorg voor relevante onderwerpregels
Een duidelijke en relevante onderwerpregel geeft de ontvanger een idee van waar de e-mail over gaat. Vermijd het gebruik van overdreven sensationele of misleidende onderwerpregels, aangezien deze als verdacht kunnen worden beschouwd.

3. Beperk het gebruik van afbeeldingen en bijlagen
Spamfilters kunnen e-mails met veel afbeeldingen of bijlagen als verdacht beschouwen. Probeer het aantal afbeeldingen en bijlagen te beperken en zorg ervoor dat de inhoud van de e-mail ook zonder deze elementen begrijpelijk is.

4. Schrijf in een duidelijke en beknopte stijl
Houd je e-mailtekst helder en beknopt. Vermijd overdreven gebruik van hoofdletters, uitroeptekens en speciale tekens, omdat dit als spamgedrag kan worden beschouwd.

Het Toevoegen van E-mailadressen aan je Contactenlijst


1. Voeg ontvangers toe aan je contactenlijst
Een eenvoudige, maar effectieve manier om te voorkomen dat je e-mail in de spammap van de ontvanger terechtkomt, is door het e-mailadres van de ontvanger toe te voegen aan je contactenlijst voordat je een e-mail verstuurt. Dit laat zien dat de ontvanger een belangrijke en geautoriseerde contactpersoon is.

2. Vraag ontvangers om je toe te voegen aan hun contactenlijst
Je kunt ook vriendelijk vragen aan de ontvangers van je e-mails om jouw e-mailadres aan hun contactenlijst toe te voegen. Dit vergroot de kans dat jouw toekomstige e-mails rechtstreeks in hun inbox belanden.

3. Gebruik een consistente 'Van'-naam en e-mailadres
Zorg ervoor dat je 'Van'-naam en e-mailadres consistent zijn in al je e-mails. Dit helpt ontvangers om je te herkennen en vertrouwen op te bouwen.

Bijgewerkt op: 05/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!