Artikelen over: Artikelen en how to's

Hoe wissel ik mijn hosting pakket van IP (Plesk)

Hoe je van IP-adres wisselt binnen Plesk voor een hostingpakketOm het IP-adres voor een hostingpakket binnen Plesk te wijzigen, volg je deze stappen. Deze instructies zijn voor Plesk-beheerders of gebruikers met de nodige rechten. Let op, afhankelijk van je Plesk-versie kunnen sommige stappen iets afwijken.

1. Log in op Plesk


Ga naar de Plesk-beheerinterface door in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Ga naar de Domeinen


In het Plesk-dashboard zoek je naar de sectie 'Domeinen' of 'Websites & Domeinen'. Je ziet hier een lijst van alle domeinen die je beheert.

3. Selecteer het Domein


Klik op het domein waarvoor je het IP-adres wilt wijzigen.

4. Vind de Hostinginstellingen


Zoek naar een link of knop genaamd 'Hostinginstellingen', 'Domeininstellingen', of iets vergelijkbaars. Klik hierop om toegang te krijgen tot de instellingen van het specifieke domein.

5. Wijzig het IP-adres


Scroll naar de sectie voor het wijzigen van het IP-adres, vaak onder een kopje als 'Website-instellingen' of 'Web Hosting Access'. Selecteer uit een dropdown menu of een lijst het nieuwe IP-adres dat je aan dit domein wilt toewijzen. Zorg ervoor dat je een passend IP-adres kiest (bijvoorbeeld gedeeld of dedicated, IPv4 of IPv6).

6. Bevestig de Wijzigingen


Nadat je het nieuwe IP-adres hebt gekozen, zoek je naar een knop om je wijzigingen op te slaan, vaak gelabeld als 'OK', 'Toepassen', of 'Opslaan'.

7. Controleer de Wijzigingen


Controleer of je website correct functioneert na de wijziging. Hou rekening met DNS-propagatietijd.

8. Update DNS-instellingen indien nodig


Als je DNS-zones buiten Plesk beheert, update dan de A-records of AAAA-records om het nieuwe IP-adres te reflecteren.

Belangrijk: Het wijzigen van het IP-adres kan invloed hebben op SEO, e-maildiensten, en andere services. Plan deze wijziging bij voorkeur tijdens een periode van laag websiteverkeer. Als je geen optie ziet om het IP-adres te wijzigen of als er problemen zijn, neem dan contact op met je hostingprovider of een systeembeheerder.

Bijgewerkt op: 25/03/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!