Hoe activeer ik WildCard Let’s Encrypt op een Plesk VPS ?

Login op je PLESK VPS
Installeer de “Panel.ini Editor” extension in Plesk: Plesk > Extensions > view all (under Server Tools group) > Panel.ini Editor > Install;
Ga naar Plesk > Extensions > My Extensions > Panel.ini Editor > Go To Extension > Editor en voeg de volgende regels toe aan panel.ini:
[ext-letsencrypt]
acme-directory-url = "https://acme-v02.api.letsencrypt.org/directory"
acme-protocol-version = "acme-v02"

Dan verschijnt vervolgens de mogelijkheid om een WildCard certificaat te installeren.

Zodra je op install klikt zul je een DNS record moeten toevoegen (DNS TXT _acme-challenge.<domain>). Hierna zal je succesvol een WildCard Let’s Encrypt certificaat kunnen aanvragen en kun je deze toekennen aan je WildCard subdomein. Dit kun je doen onder hosting settings.