Artikelen over: Artikelen en how to's

WordPress: Zo schakel je Wp-cron (wp-cron.php) uit voor snellere prestaties

Wp-cron (wp-cron.php) is een bestand welke elke keer als de pagina van een Wordpress website wordt bezocht uitgevoerd wordt. Dit is voor kleine websites met minimale aantallen bezoekers per dag niet z'n big issue. Maar voor websites die veel meer bezoekers hebben is dit natuurlijk wel het geval. Wordt een website flink meer bezocht, dan wordt dit bestand ook flink meer aangeroepen. Dit process kan de snelheid van uw website flink negatief beinvloeden.

Hoe schakel ik wp-cron.php uit ?

Als u toegang heeft tot de document-root dan wel via FTP/SFTP of SSH dan opent u wp-config.php en past u deze als volgt aan:

/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */
define('DISABLE_WP_CRON', true);

Nadat u dit heeft gedaan kunt u vervolgens de cronjob handmatig instellen. Een voorbeeld kan zijn om dit op elk kwartier in te stellen.

U kunt de wp-cron.php aan de cronjob toevoegen met de volgende opdracht:

wget -q -O - https://uweigendomeinnaam.nl/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1

Bijgewerkt op: 17/04/2024