Microsoft 365
Hoe open ik een gedeeld postvak in outlook ?
C
Geschreven door Chris van der Scheer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een gedeeld postvak te openen in Outlook voor Windows en Outlook voor Mac, volg je deze stapsgewijze instructies. Zorg ervoor dat je de juiste rechten hebt om toegang te krijgen tot het gedeelde postvak; gewoonlijk moet de beheerder of de eigenaar van het postvak je deze toegang verlenen.

Outlook voor Windows:

• Open Outlook: Start Microsoft Outlook op je Windows-computer.

• Ga naar Accountinstellingen: Klik op het tabblad 'Bestand' in de linkerbovenhoek en selecteer 'Accountinstellingen' > 'Accountinstellingen' uit de lijst.

• Wijzig Account: In het venster 'Accountinstellingen' selecteer je het e-mailaccount waaronder het gedeelde postvak beschikbaar is. Klik vervolgens op 'Wijzigen'.

• Meer instellingen: Klik op 'Meer instellingen' in de rechteronderhoek van het 'Wijzigen van account' venster.

• Geavanceerd: Ga naar het tabblad 'Geavanceerd' en klik op 'Toevoegen'.

• Voeg het gedeelde postvak toe: Typ de naam of het e-mailadres van het gedeelde postvak dat je wilt toevoegen en klik op 'OK'.

• Voltooi en herstart: Klik op 'OK' om de instellingen te sluiten, daarna op 'Volgende', en tenslotte op 'Voltooien'. Je moet mogelijk Outlook herstarten. Het gedeelde postvak zou nu moeten verschijnen in de zijbalk onder je primaire postvak.

Outlook voor Mac:

• Open Outlook: Start Outlook op je Mac.

• Zoek naar het gedeelde postvak: Ga in de menubalk naar 'Extra' en kies 'Accounts'.

• Accountvoorkeuren: In het venster 'Accounts' selecteer je het account waaronder het gedeelde postvak beschikbaar zou moeten zijn.

• Delegeermachtigingen: Klik op 'Geavanceerd' en ga naar het tabblad 'Delegaten'.

• Voeg toe onder 'Open deze extra postvakken': Klik op het plus-teken ('+') onder 'Open deze extra postvakken'. Zoek naar het gedeelde postvak dat je wilt toevoegen, selecteer het en klik op 'Toevoegen'.

• Sluit en herstart Outlook: Sluit het venster 'Accounts' en herstart Outlook. Het gedeelde postvak zou nu in de linkernavigatiebalk moeten verschijnen.

Opmerkingen:

• Zorg ervoor dat je de juiste rechten hebt om het gedeelde postvak te openen. Neem contact op met je IT-afdeling of de beheerder van het postvak als je problemen ondervindt.

• De stappen kunnen enigszins variëren afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt. Controleer bij twijfel de helpsectie van Outlook of neem contact op met de ondersteuning.

Door deze instructies te volgen, zou je toegang moeten krijgen tot het gedeelde postvak in zowel Outlook voor Windows als voor Mac.