Alle collecties
Artikelen en how to's
QUIC.cloud CDN instellen in WordPress
QUIC.cloud CDN instellen in WordPress
C
Geschreven door Chris van der Scheer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is QUIC.cloud CDN


Een uitstekende methode om de snelheid en prestaties van jouw website te verbeteren, is door gebruik te maken van Content Delivery Networks (CDN's). Een bekende CDN-optie is QUIC.cloud, dat het QUIC-protocol inzet om content razendsnel te leveren. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je QUIC.cloud kunt configureren voor jouw WordPress-website.

Zo kun je QUIC.cloud CDN instellen WordPressVereisten
Zorg ervoor dat je LiteSpeed ​​hebt ingesteld
Laat LiteSpeed ​​Cache ingeschakeld in WordPress

Stap 1: Registratie van een QUIC.cloud-account


De initiële handeling bij het opzetten van QUIC.cloud omvat het aanmaken van een account.

Navigeer naar de website van QUIC.cloud en selecteer de optie "Aanmelden" in de rechterbovenhoek.Voltooi het inschrijfformulier met je persoonlijke informatie en activeer het account door op de "Account aanmaken" knop te klikken.
Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk veel eenvoudiger dan je zou denken.

Je dient jouw domeinsleutel te genereren of vernieuwen. Dit kun je bereiken door naar "LiteSpeed Cache > Algemene instellingen > Domeinsleutel" te gaan.Nadat de domeinsleutel is gegenereerd (of vernieuwd), kun je verdergaan met de volgende stap.

Stap 3: Integreer jouw website met QUIC.cloud CDN


Dus... waarvoor is die domeinsleutel eigenlijk nodig?

Met de domeinsleutel kun je QUIC.cloud verbinden met jouw website.

Rechtsonderaan, naast de domeinsleutel, vind je een knop met de tekst "Link naar QUIC.cloud weergeven". Klik erop.Zodra je op de knop klikt, zal je worden verzocht om in te loggen op QUIC.cloud en jouw accountinformatie in te voeren om WordPress te verbinden met QUIC.cloud.Stap 4: Activeer de CDN


Als alles correct is uitgevoerd, zou je nu jouw website moeten zien verschijnen in het QUIC.cloud-configuratiescherm.Nu moeten we de CDN inschakelen op twee locaties.

Begin met het activeren van de CDN-functie in de LiteSpeed-cache-instellingen in WordPress. Dit doe je door naar "LiteSpeed Cache > CDN" te gaan.Daarna dien je het CDN in het QUIC.cloud-configuratiescherm te activeren door op de schakelaar "CDN inschakelen" te klikken (zoek je site in het overzicht, ga naar CDN, status, en klik op "CDN inschakelen").Daarna worden er twee keuzes aan je voorgelegd: gebruik CNAME of maak gebruik van QUIC.cloud DNS voor je hoofddomein. Tenzij je vertrouwd bent met DNS-services en ervoor kiest deze te gebruiken, selecteer je de eerste optie. Bevestig ten slotte je keuze.

Stap 5: Verbinding maken met je domein


Na het activeren van je domein in het QUIC.cloud-dashboard, ontvang je een waarde die je moet instellen als een CNAME-record in de DNS-instellingen van je domein.Opmerking: Zorg ervoor dat je het juiste domein selecteert!!
Je dient nu een CNAME-record aan te maken met de gegevens die verstrekt zijn in jouw QUIC.cloud-dashboard.

Na deze stappen kan het ongeveer 20 minuten duren voordat de wijzigingen van kracht worden.

Proficiat! Je hebt nu succesvol QUIC.cloud geconfigureerd voor je WordPress-website.

Conclusie:


Het instellen van QUIC.cloud op je WordPress-website is een eenvoudig proces. Door de stappen in dit artikel te volgen, kun je de prestaties van je website verbeteren en je bezoekers een betere ervaring bieden. Vergeet niet om je instellingen up-to-date te houden en regelmatig de prestaties van je website te monitoren.

Was dit een antwoord op uw vraag?