Alle collectiesArtikelen en how to's
Complete Handleiding voor het Installeren van cPanel, Plesk en DirectAdmin op een VPS
Complete Handleiding voor het Installeren van cPanel, Plesk en DirectAdmin op een VPS
C
Geschreven door Chris van der Scheer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding leggen we je uit hoe je een controle paneel installeert op je VPS:

cPanel:

1. Aankoop van cPanel licentie: Koop een licentie voor cPanel van hun officiële website.

2. VPS Configuratie: Zorg ervoor dat je VPS voldoet aan de minimale systeemvereisten voor cPanel.

3. Inloggen op je VPS: Gebruik SSH om in te loggen op je VPS.

4. cPanel Installeren: Voer het volgende installatiecommando uit:

cd /home && curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh latest
  5. Volg de Installatie-Instructies: De installatie-instructies begeleiden je door het proces. Zorg ervoor dat je alle stappen volgt en eventuele vereiste configuraties uitvoert.

6. Voltooi de Installatie: Nadat de installatie is voltooid, kun je inloggen op je cPanel-beheerdersdashboard en beginnen met het beheren van je server en websites.

Plesk:

1. Aankoop van Plesk licentie: Koop een licentie voor Plesk van hun officiële website.

2. VPS Configuratie: Controleer of je VPS voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Plesk.

3. Inloggen op je VPS: Maak verbinding met je VPS via SSH.

4. Plesk Installeren: Voer het volgende installatiecommando uit:

wget -O - http://autoinstall.plesk.com/one-click-installer | sh
  5. Volg de Installatie-Instructies: Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. Je moet mogelijk enkele configuraties uitvoeren tijdens het proces.

6. Voltooi de Installatie: Zodra de installatie is voltooid, kun je inloggen op je Plesk-beheerdersdashboard en je server en websites beheren.

DirectAdmin:

1. Aankoop van DirectAdmin licentie: Koop een licentie voor DirectAdmin van hun officiële website.

2. VPS Configuratie: Zorg ervoor dat je VPS aan de minimale systeemvereisten voor DirectAdmin voldoet.

3. Inloggen op je VPS: Maak verbinding met je VPS via SSH.

4. DirectAdmin Installeren: Voer het volgende installatiecommando uit:

wget http://www.directadmin.com/setup.sh && chmod 755 setup.sh && ./setup.sh
  5. Volg de Installatie-Instructies: Het installatiescript bevat instructies die je door het proces leiden. Volg ze nauwkeurig en voer indien nodig configuraties uit.

6. Voltooi de Installatie: Na de installatie kun je inloggen op je DirectAdmin-beheerdersdashboard en je server en websites beheren.

Zorg ervoor dat je na de installatie alle nodige beveiligingsmaatregelen neemt en regelmatig back-ups maakt van je gegevens.